Ugostiteljstvo
Ugostiteljstvo
Ugostiteljstvo je grana koja izvrsno poznaje važnost čišćenja nakon svakog gosta. Sa pojavom COVID-19 pandemije proces čišćenja postao je najvažniji aspekt njihovog poslovanja.
Hoteli, restorani ili barovi sve površine su čišćene na tradicionalan način uz pomoć spreja i krpe.
Sada kad se nalaze usred pandemije ugostiteljski sektor naišao je na određene promjene u održavanju objekata, sigurnosti hrane i kod prijave /odjave iz hotela. Procjena je kako je ugostiteljski sektor izgubio oko 7 milijuna prihoda od početka COVID-19 pandemije pa do danas.
Održavanje restorana i hotela čistima
Kao i drugi sektori ugostiteljski prilagodbio se kako bi korisnici usluga i zaposlenici ostali sigurni. Tehničari održavanja su nova normala u Hotelima i brinu za pravilnu dezinfekciju. Ovi upraviteljim su zaposleni da se pobrinu za provedbu novog protokola čišćenja i dezinfekcije. Područja kao što su ulazi, predvorja, recepcija, dizala, restorani, čekaonice i fitness centri dezinficiraju se na razinu bolnica. Oblici osobne zaštitne opreme potrebni su u dijelovima hotela, a osoblje koje se osjeća i najmanje loše ohrabruje se da ostane doma.
Ugostiteljska statistika
Posjećenost hotela u ožujku dosezala je 68 posto popunjenosti u 2019. godini do oko 39 posto 2020. godine. U izradi su novi protokoli čišćenja koji uključuju posebne prostore za dezinfekciju, smanjivanje točaka visokog dodira i označavanje prostorija sa naljepnicama koje pokazuju da je prostor očišćen prema adekvatnim standardima. Fleksibilnost u cijeni smještaja i serviranje obroka na socijalnoj distanci je dodano u ponudu.
Restorani i barovi posložili su lakši pristup dezinfekcijskom sredstvu za ruke i dezinfekcijskim maramicama, stolove su razdvojili na prihvatljivu udaljenost i ograničili broj ljudi za stolom. Meni je dostupan pomoću QR koda koji je nalijepljen na stolu.
Restorani i barovi naglašavaju temeljitu dezinfekciju uz pomoć dezinfekcijskih sredstava, ne samo vode i krpe. Kvake na vratima, površine u toaletu, kuhinjski pult, stolovi i stolice često se dezinficiraju.
Prevencija širenja mikroba pomoću Nordic Chem antimikrobnog premaza
S obzirom na veliku frekvenciju ljudi koji cirkuliraju hotelima, restoranima i barovima jasno je zašto je potreba da se svaka točka visokog dodira adekvantno dezinficira.
EMist® elektrostatski dezinfekcijski sustav olakšava spriječavanje širenja infekcija na tim mjestima. Omogućuje brzu i učinkovitu dezinfekciju točaka visokog dodira koje su poznate po prijenosu bakterija i virusa.
TruElectrostatic for TruDisinfection™ sa Nordic Chem premazom
EMist način primjene Nordic Chem antimikrobnog premaza pomoću patentirane tehnologije koristeći elektrostatski naboj površina. Kapljice koje izlaze iz elektrostatskog raspršivača su pozitivno nabijene i privlači ih suprotni naboj površine na koju padaju i tako stvaraju jedinstveni premaz. Jednostavno rečeno naša tehnologija ravnomjerno aplicira premaz kao što je Nordic Chem, prianja na površinu kao magnet i dopire do najskrovitijih mjesta.
Gdje se koristi EMist - Sve